Pihlajamäki, luonnonläheinen ja arkkitehtuurisesti arvostettu asuinalue sijoittuu Koilliseen Helsinkiin, Kehä I ja Lahdentien kulmaukseen. Pinta-alaltaan Pihlajamäki on 1,65 km2. Pihlajamäen arkkitehtuuri edustaa 60-luvun yhtenäistä ja korkeatasoista rakentamista. Ensimmäiset talot valmistuivat ja asukkaat muuttivat alueelle vuonna 1962. Korkeat tornitalot ja pihojen väljyys sekä luonnonläheisyys ovat Pihlajamäen tunnusmerkkejä. Kalliot ja luonnon nähtävyydet rikastuttavat maisemaa, mm. Hiidenkirnut ja Aarnikanmäen juoksuhaudat houkuttelevat päiväretkeilijöitä alueelle.
Itse muutin mieheni kanssa Pihlajamäkeen vuonna 2011, ns. uudelle puolelle, Malmin hautausmaan vierelle. Tunnustan, etten juurikaan tuntenut Pihlajamäkeä, mutta ihastuin nykyiseen kotimme ja lähdin sen myötä tutustumaan alueeseen. Oman lapsen kanssa Pihlajamäki tuli entistä tutummaksi, kun oli aikaa kierrellä alueella. Oman yrityksen myötä ja vapaaehtoisena tänä syksynä 30 vuotta täyttävän MLL Pihlajamäen paikallisyhdistyksessä toimiessa Pihlajamäestä on tullut vahva osa elämääni. Tänä päivänä olen monessa alueen toiminnassa mukana, tuohan se mukavaa vaihtelua yksityisyrittäjän elämään. Pihlajamäki-seurassa mukana olo tuo mahdollisuuden vaikuttamassa asuinalueen asioihin ja järjestämme mm. Pihlajamäen käsityöläiset joulumyyjäiset marraskuun lopulla. Koulun vanhempainyhdistyksessä pääsen tutustumaan lapseni koulun toimintaan ja muihin vanhempiin entistä paremmin.
Pihlajamäki juhlii siis 60-vuotista historiaansa tänä vuonna 2022. Ja juhlavuonna Pihlajamäessä on paljon tapahtumia ja yhteisöllisyyden nostatusta mm. Pihlajamäki-seuran toimesta. Erilaiset musiikki- ja taide-elämykset, Kyläjuhlat, käsityöläisten myyjäiset ja muut tapahtumat tuovat näin korona vuosien jälkeen toivottua elämää omalle kylälle. Pihlajamäen ostaria juuri uudistetaan, kun uusia liiketiloja rakennetaan. Lisätietoa Pihlajamäen historiasta, tästä ajasta ja tulevaisuudesta sekä tulevista tapahtumista Pihlajamäki-seuran sivuilta.
Villasukkia Pihlajamäen innoittamana
Juhlavuoden kunniaksi suunnittelin Pihlaja-villasukat lämmittämään pihlajamäkeläisten jalkoja. Kuvion ideaa ei tarvinnut kaukaa hakea, kun jo oman ikkunan edessä kasvavat pihlajat muistuttavat missä olemme. Villasukkien pohjavärit, harmaan eri sävyt, sopivat kallioiden keskelle. Villasukan varressa oleva joustin kuvastaa korkeiden tornitalon profiilia.
Pihlajamäki on tietysti myös paljon muutakin, kuin tornitaloja ja luontoa. Pihlajamäessä mm. pelataan aktiivisesti jalkapalloa Pallokerho PK-35 joukkueissa. Eri ikäiset pelaajat kokoontuvat Pihlajamäen ala-asteen viereiselle kentälle lähes päivittäin.
Jo aiemmin suunnittelemani Futari-villasukka on saanut uuden variaation, kun suunnittelin villasukkaan PK 35 -tekstin. Näillä PK 35 Futari -sukilla voi osoittaa kannatusta omalle suosikki joukkueelle. Näillä sukilla pelaajien jalat pysyvät lämpiminä myös kentän ulkopuolella.
Ketjutikin villasukat neulotaan käsityönä neulekoneella. Neuletekniikan takia sukassa on käsin ommellut saumat sivuissa. Materiaalina villasukissa käytän ohutta sukkalankaa (75% villa 25% polyamidi, 100g = n. 420m), joten sukat sopivat hyvin kengissä käytettäväksi.
Ketjutikki valmistaa villasukkia tilauksesta ja tarvittaessa toiveet toteuttaen. PK 35 Futari -sukat voi esim. yksilöillä pelinumerolla tai omalla nimellä. PK35 Futari-villasukat hinta alk. 42€ ja Pihlaja -villasukat hinta 45€. Sukat valmistetaan tilauksesta. Lisätietoa sukkien tilaamisesta voit lukea verkkokaupasta.
Ja hei, suunnittelinhan minä myös v. 2020 Mannerheimin lastensuojeluliiton 100 -vuotisjuhlan kunniaksi niin ikään villasukat. Näistä voit lukea blogista.