Kortti-idea: Ystävänpäiväkortti 2022

Tässä Ketjutikin tämän vuoden ystävänpäiväkortti. Kortin ideaan innoitti jälleen tyttäreni, joka koulussa on opetellut ketjuvirkkausta. Virkattuja pätkiä alkaa olla useita ja monen mittaisia, joten niitä pyöritellessä syntyi tämä Ystävänpäiväkortti-idea.

Ystävänpäiväkorttien tekemiseen tarvitset paksua lankaa ja virkkuukoukun, parsinneulan, palan puuvillakangasta, ompelulankaa, silmäneulan ja pari nuppineulaa sekä korttipohjan, liimaa ja tietysti sakset.

Tarvikkeet korttia varten

Virkkaa ketjusilmukoita noin 18-20 cm pätkä. Käytin tässä paksuhkoa lankaa kaksin kertaisena, jotta nauhasta tulee muhkea. (Lanka: Blossom Fade 75% villa, 25% polyamidi 100g=264m, ostettu Lankamaailmasta ja 4 mm virkkuukoukku) Lankana voit käyttää erilaisia materiaaleja, tai yhdistää useampia lankoja, mitä varastoista löytyy.

A loita virkkaamalla ketjusilmukoita

Solmi langan päät yhteen ja päättele parsinneulalla langat nauhan sisälle, nurjalle puolelle. Pidä huoli, ettei nauha mene kierteelle ennekuin solmit sen kiinni.

Solmia nauhan päät yhteen ja päättele langat

Leikkaa puuvillakankaasta neliö, joka mahtuu hyvin korttipohjan päälle. (minulla oli noin 7 cm x 10 cm pala) Puuvillakangasta on yleensä helppo repiä leikkaamalla pieni aloitus kankaan reunaan ja vetämällä kankaan reunoista se kahteen osaan. Näin saat neliön reunat lankasuoraan. Muotoile ketjusilmukoista tehty lenkki sydämen muotoon kankaan keskelle ja kiinnitä muutamalla nuppineulalla. Ota virkkauslangan väristä ompelulankaa ja harsi pienin pistoin sydän kiinni kankaaseen. Ommel uppoaa virkatun nauhan sisään.

Ompele sydän kiinni pienin pistoin. Nurjalla puolella näkyy pidemmät harsinpistot

Puuvillakankaan reunat saa helposti viimeistelyä hapsuttamalla. Kun kankaan reunat on leikattu tai revitty langansuuntaisesti, hapsuista tulee tasaiset. Pura lanka kerrallaan reunaa niin paljon kuin haluat hapsuille pituutta. Neulan avulla purkaminen käy helposti.

Hapsuta reunat

Nyt kortti on liimaamista vaille valmis. Liima kangas korttipohjan päälle. Varo käyttämästä liikaa liimaa, ettei se tule kankaan läpi ja näkymään oikealle puolelle.

Liimaa sydänkoriste pahville

Ja niin Ystävänpäiväkortti on valmis.

Hyvää ystävänpäivää!

Katso YouTube -video kortin tekemisestä.

Vuoden 2021 Ystävänpäiväkortti-idea löytyy tästä blogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *