Raidalliset neuleet ovat yleinen ja monipuolinen tapa toteuttaa erilaisia kuoseja. Raidan voi tehdä neuleessa monella eri tavoin väreillä leikkien. Tässä on muutama vinkki, miten neulomalla saat itse raidat siistiksi. Joustinneulokseen sekä sileään raidalliseen neulokseen on omat vinkit.
Raidat joustinneuleessa
Kun joustinta (esim. 2o 2n) neuloo raidallisena, värit sekoittuvat selkeästi nurjien silmukoiden kohdalla. Siistit ja tasaiset raidat joustoneuleessa saat helposti, kun neulot uuden värin ensimmäisen kerroksen silmukat kaikki oikein. Ja loput raidan kerroksista joustoneuleena.
Tällä tapaan saat siistit raidat neuloessasi tasona tai suljettua neulosta.
Raidat sileässä suljetussa neuleessa
Tässä helppo vinkki, miten neulot raidat näyttävät mahdollisimman tasaiselta suljetussa neuloksessa ja värin vaihtuminen on mahdollisimman huomaamaton. Kerrosten vaihtuminen ei korostu portaana. Neulo ensimmäinen kerros oikein uudella värillä. Nosta toisen kerroksen alussa ensimmäisen silmukan kohdalta edellisen värin viimeiseltä kerrokselta silmukka puikolle silmukan eteen ja neulo nämä oikein yhdessä. Jatkoa raita neuloen normaalisti.
Katso myös esimerkki villasukista, jonka raidat on neulottu näiden vinkkien mukaan.
Hei! Pystytkö tarkemmin selittämään mitä tapahtuu, kun neuloo joustinneuletta ja tulee se värin vaihtokohta. Tuossa lukee, että kaikki uuden värin ensimmäisen kerroksen silmukat oikein, mutta kuvaa katsoessa näyttää kuitenkin jokaisella kerroksella olevan 2o, 2n tai sitten en hahmota kuvaa oikein.
Hei, kiitos kysymyksestä.
Kun aloittaa uuden värin, kaikki silmukat tosiaan neulotaan oikein, myös ne nurjat. Tällä tavalla joustimen nurjalla ei näy eriväristä silmukan pohjaa, kuten normaalisti neuloen. Eli kun katsot tarkkaan ensimmäistä kuvaa ja vertaat kohdan A ja B nurjaa silmukkajonoa, huomaat eron. Oikealla puolella ei neuloksen eroa niin huomaa, nurjalla se erottuu paremmin ”nurjana silmukkarivinä” Pieni juttu, mutta tekee raidasta tasaisen. Kannattaa kokeilla ohjeen mukaa, jos ei muuten hahmotu. 🙂