Turkistyynyt

Joulukuun alussa sain yhteydenoton asiakkaalta, joka etsi tummansinisiä karvatyynyjä, tai niille ompelijaa. Etsinnöistä huolimatta emme löytäneet sopivaa karvakangasta, vaikka materiaalin suhteen asiakas oli hyvin avoin. Kun sopivaa sinistä karvaa ei löytynyt, sai asiakas uuden idean, jota lähdin ilolla toteuttamaan.

Sain postista paketin, jossa oli kaunis vaalea turkki. Tämä takki oli kuulemma noin 40 vuotta vanha, mutta nyt jäänyt käyttämättä. Joten uusi elämä tyynyinä saisi alkaa. Vaikka en ole turkkuri, otin tämänkin haasteen vastaan. Turkis oli pehmeää ja helposti ommeltavissa ompelukoneellani. Ja olenhan ennenkin ommellut vastaavaa materiaali, kun tein lampaantaljasta lämpöpussin.

Noin 40 vuotta vanha turkki oli nyt jäänyt käyttämättä
Takin vuori oli siisti ja sopivan värinen myös tyynyihin

Turkki oli laadukkaasti tehty ja hyvänä säilynyt. Malliltaan takki oli suora, joten pienin järjestelyin sain takista materiaalin kolmeen 45 cm x 45 cm kokoiseen tyynyyn. Jouduin toki yhdistämään kappaleita, mutta saumat jäävät hyvin karvojen alle piiloon. Ompelutyötä helpotti, kun turkis oli koottu kaitaleista, karvan välissä oli aina noin 3 cm sileää nahkaa.

Kappaleita mittaamalla ja yhdistämällä sain materiaalin kolmeen tyynyyn
Yhdistin kappaleet toisiinsa ompelukoneella

Tyynyjen toisena puolena hyödynnettiin takin vuorikangas, joten tähän projektiin ei tarvittu uutena kuin vetoketjut. Todellista muutosompelua hyödyntäen olemassa olevia materiaaleja! Vetoketjut ompelin tyynyn taakse, hieman alareuna yläpuolelle, jotta kappaleiden reunat oli helpompi kiinnittää toisiinsa, eikä karvat pääse niin helposti vetoketjun hampaiden väliin.

Tyynyn toisella puolella on vetoketjut

Lopputulos on onnistunut, turkistyynyt ovat kauniit ja ihanan pehmeät. Valmiit tyynyt lähtivät postipakettina pohjoiseen asiakkaan uuteen kotiin, uudelle sohvalle. Nyt vaan pitäisi itsekin etsiä sopiva turkki tai talja, josta tehdä itsellekin ihanat turkistyynyt.

cof
cof
Sopisihan tällaiset turkistyynyt omallakin sohvalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *