Kankainen kasvomaski

Kasvomaskilla suojaat muita ihmisiä aivastuksen ja yskimisen aikana vähentämällä pisaroiden leviämistä. Kankainen kasvomaski ei ole virallinen hengityssuojain eikä se täytä hengityssuojaimille annettuja vaatimuksia. Kankainen kasvomaski ei suojaa sinua koronavirukselta! Väärinkäytettynä kankainen kasvomaski voi olla terveydelle vaarallinen. Sydän- ja verenkiertosairauksien, astman tai keuhkoahtaumataudin oireet voivat olla este käyttää suu-nenäsuojainta.

Ketjutikin kasvomaskit valmistetaan 2-3 kertaisesta puuvillakankaasta. Suojan yläreunassa on metallilanka, jonka avulla voit muotoilla suojan reunan tiiviimmin nenän ympärille. Kiinnitys kuminauhalla korvan taakse tai nyörillä pään ympäri. Kiinnitys on helppo vaihtaa tarvittaessa uuteen.
Käytetty kangas on esipesty 95 asteessa.

Kankaisia kasvomaskeja tehdään myös tilauksesta asiakkaan omasta kankaasta. Kysy lisää sähköpostilla katri@ketjutikki.fi

Lue lisää kasvomaskeista Ketjutikin blogista.

Kankaisen kasvomaskin käyttöohjeet:

  • Pese kasvomaski ennen käyttöönottoa vähintään 60 asteessa.
  • Aseta maski paikalleen puhtain käsin.
  • Vältä kasvojen koskettele maskia käytön aikana.
  • Jos maski kostuu, vaihda se puhtaaseen
  • Poista käytetty maski koskien vain nauhoihin/kuminauhaan ja laita heti pesukoneeseen tai muovipussiin odottamaan pesua
  • Pese kasvomaski jokaisen käyttökerran jälkeen vähintään 60 asteessa, mieluiten 90 asteessa. (Pesupussin käyttöä suositellaan kuminauhojen/kiinnitysnauhojen ja metallilangan takia. (Tai keittämällä 5 min vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele ja kuivaa maski.
  • Maskin käyttöä ei suositella, mikäli hengitys sen avulla tuntuu vaikealta tai tunnet itsesi huonovointiseksi.

18.4.2020 Sosiaali- ja terveysministeriö ja THL tiedottivat eivät ohjeista kangasmaskien käytöstä julkisilla paikoilla liikuttaessa. Lisätietoa kangasmaskin käytöstä voit lukea esim. THL:n sivuilta.

 

Näytetään kaikki 3 tulosta